Kategorier

Arkiv

”Nej till frilevande varg” – gallimatias

FörbundsordförandeGeneralsekreterare

Jägarnas Riksförbunds beslut om ”Nej till frilevande varg” togs redan vid styrelsemöte den 18 april 2012 på Bommersvik.

Detta gav anledning till att Regeringen minskade grundbidraget till JRF med 200.000 kronor för verksamhetsåret 2013 och för verksamhetsåret 2014. … Läs mer


Beslutet om ”Nej till frilevande varg” finns också medtaget i Verksamhetsberättelsen för 2012 och som redovisades vid stämman i Skåne 2013.
(… Läs mer Se under punkten ”Rovdjur” sidorna 6 – 7 )


Trots att det var fullständigt klarlagt att Jägarnas Riksförbund tagit beslut om ”Nej till frilevande varg” hamnade frågan på nytt i dagordningen för förbundsstämman 2013 – varför?


Förklaringen är denna:

För att förbundsordföranden Solveig Larsson skulle kunna delta i Vargkommittén och ställa sig bakom Vargkommitténs gemensamma åsiktsförklaring( = gynnsam bevarandestatus för den nu frilevande vargen/hybriderna) måste tidigare beslut om ”Nej till frilevande varg” göras om till ett icke-beslut. På så sätt kunde Solveig Larsson också undvika att bli utsatt för misstroendeförklaring vid årsstämman 2013. Naturligtvis hade hon god hjälp av generalsekreteraren Per Wanström i detta lurendrejeri inför medlemmarna.

 

Anmärkning: Helt nyligen gjorde Vännäs kommun sig av med Solveig Larsson. Det kostade kommunens skattebetalare nästan en miljon kronor. Vännäs kommun ser inte uppgörelsen som en kostnad utan snarare som en investering.

Comments are closed.